Henter data ...

Mødeledelse og facilitering kursus. Slut med at spilde tid på ufrugtbare møder og projekter. København (KBH), Aarhus eller målrettet firmahold. 8900 kr. + moms

Kort navn:

Varighed:


RING 70 23 26 50 eller send en mail og få uforpligtende informationer om, hvor kurset udbydes, datoer, priser og en status på, om kurset har deltagere nok til at det bliver gennemført.

Udbydes kurset ikke i oversigten til højre, så kontakt os endelig for ny dato.

Slut med at spilde tid på ufrugtbare møder og workshops. På dette kursus i mødeledelse og facilitering lærer du, hvordan du leder og faciliterer møder og workshops - og løser opgaver med effektivitet, samarbejde og mærkbare resultater for øje!

 


På dette kursus lærer du:

  • at designe og facilitere møder med et klart mål
  • de grundlæggende faciliteringsprincipper, der gør dig i stand til at bevare overblikket og facilitere på en samskabende måde
  • at designe din egen mødeskitse, som kan bruges til facilitering af fremtidige møder
  • at benytte dig af design thinking og co-creation til at skabe fælles strategisk retning og fælles forståelse hos dine deltagerne
  • at navigere igennem de forskellige ledelsesfaser fra forberedelse til evaluering
  • at vælge og facilitere øvelser, der opfordrer til interaktion og samarbejde til møder og workshops
  • at bruge simple visuelle værktøjer til at gøre idéer og visioner konkrete og som hjælper deltagerne med at tænke sammen på en mere effektiv måde
  • …og du får masser af erfaring med facilitering i praksis gennem øvelser og oplæg

Kursets målgruppe

Kurset er for alle, der har brug for at give både interne og eksterne møder et kick, når det gælder effektivitet og kreativitet. Om du er leder, projektleder, mødeleder eller noget helt fjerde, kan dette kursus i facilitering give dig helt nye perspektiver på og metoder til afholdelse af møder og workshops.

Hvad er facilitering?

At facilitere betyder at kunne effektivisere teams og projektgrupper på møder og workshops, men også projekter og løsning af opgaver generelt. En facilitator har øje for processen og hvordan denne afvikles på den bedst mulige måde. Kort sagt at nå hurtigere frem til bedre resultater. Facilitering betyder altså effektiviseret opgaveløsning, med blik for engagement og motivation blandt de deltagende.

Hvorfor skal man facilitere?

Du kender helt sikkert følelsen af at komme ud fra et mødelokale og føle, at tiden havde været bedre brugt andetsteds. Vi bruger generelt alt for lang tid på de helt forkerte ting, når vi holder møder, og det er en skam, for der er faktisk råd for det. Med de rette tiltag kan både effektiviteten, motivationen og det konkrete udbytte af mødet øges betydeligt. Men det kræver, at man har en facilitator med om bord som ved, hvad han laver!

Lær at bevare overblikket

At kunne facilitere betyder, at du er i stand til at styre en gruppe i mål på den mest effektive måde. Du er i stand til at se henover det faglige indhold og i stedet fokusere fuldkommen på processen, der skal generere resultater. Samtidig er du i stand til at involvere mødedeltagerne på en sådan måde, at de bliver motiveret mod et fælles mål. På vores kursus i facilitering lærer du, hvordan du kan strukturere et møde, der tager højde for netop disse faktorer, så du som facilitator kan generere mærkbare resultater.

Nå fælles mål gennem co-creation

På kurset lærer du at facilitere på en samskabende måde, så du skaber engagement på mødet og resultater, der kan mærkes i organisationen. Som facilitator i en co-creation-proces hjælper man deltagere og parter med forskellige behov og ønsker til i fællesskab at finde løsninger og løse problemer, som er gensidigt værdiskabende. Co-creation-processer skaber medejerskab og engagement og kan med fordel tænkes ind i de tidlige faser af opgaveløsningen eller i forandringsprocesser, hvor medarbejdere og teams skal udforme fælles mål for fremtiden.

Tag hjem med en konkret plan

På vores kursus i facilitering af involverende møder og workshops fokuserer vi på, hvordan møder skal nytænkes og struktureres, så motivation og resultater kommer i højsædet. Gennem korte oplæg, refleksion og afprøvning i praksis lærer du, hvad det vil sige at påtage sig rollen som procesdesigner og facilitator.

Kurset tilpasses deltagernes individuelle situation, og der arbejdes med generelle cases og scenarier, så du afprøver metoder og værktøjer i praksis. Du går fra kurset med din egen designede mødeskitse, som kan udgøre grundstrukturen til planlægning og facilitering af dine fremtidige møder og workshops.

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Efter kurset sørger underviseren for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Lad os tale sammen på tlf. 70 232650 eller skriv til uddannelseschef Anja Munck (anja@kursusplanen.dk). Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.