RING 70 23 26 50 eller send en mail og få uforpligtende informationer om, hvor kurset udbydes, datoer, priser og en status på, om kurset har deltagere nok til at det bliver gennemført.
Udbydes kurset ikke i oversigten til højre, så kontakt os endelig for ny dato.
Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet, der ikke blot hjælper jer til at overholde loven, men også styrker jeres gennemsigtighed, troværdighed og risikostyring!
De 5 bedste grunde til at tage med på CSRD-kurset:
1. Du får helt styr på, hvilke krav virksomhederne skal leve op til, og hvornår
2. Din arbejdsplads får et overordnet roadmap til implementering af CSRD – samt overblik over de ressourcer, der skal til for at komme i mål med det
3. Du får indsigt i, hvor din virksomhed bør starte for at nå i mål
4. Du bliver klogere på revisors gennemgang med henblik på erklæring med begrænset sikkerhed
5. Du bliver du undervist af en ekspert, der har fingrene i mulden og er vant til at hjælpe virksomheder med bæredygtighedsrapportering
Hvem bør deltage på CSRD-kurset?
CSRD er nødvendigt at forstå for en lang række aktører i det danske erhvervsliv. Kurset er for eksempel helt oplagt for …
1. Bæredygtighedsmedarbejdere: Skal være ajour med de nyeste standarder og best practices for at træffe de rette beslutninger
2. Regnskabs- og finansmedarbejdere: Har ofte ansvaret for at samle og rapportere bæredygtighedsdata
3. Direktører, ledere, virksomhedsejere og bestyrelser: Bæredygtighedsrapportering kan påvirke virksomhedens omdømme, drift og finansielle position
Men det er også være relevant for en række andre professionelle, der gerne vil blive klogere på emnet, fx revisorer, advokater bæredygtighedskonsulenter, investeringsanalytikere og kapitalforvaltere
Hvad er egentlig CSRD helt præcist?
CSRD står for “Corporate Sustainability Reporting Directive”. Det er en forordning fra EU, der sigter mod at forbedre og harmonisere virksomheders rapportering om bæredygtighed.
EU’s CSRD er blevet introduceret som et led i EU’s bredere indsats for at bekæmpe klimaforandringer, fremme bæredygtig udvikling og øge gennemsigtigheden i virksomheders bæredygtighedspraksis. CSRD-forordningen kræver, at større virksomheder rapporterer om deres bæredygtighedspraksis, herunder deres sociale, medarbejderrelaterede, miljømæssige, menneskerettigheds- og bekæmpelse af korruptionsforanstaltninger.
CSRD kommer til at gælde for børsnoterede virksomheder over 500 medarbejdere fra 2024, regnskabsklasse stor C fra 2025 og børsnoterede SMV’er fra 2026.
MEN selv om det i første omgang kun gælder for større virksomheder, er CSRD-viden også vigtig for mindre virksomheder, der er leverandør til større virsksomheder. Og så er det jo også godt at være på forkant!
Mange afledte fordele ved effektiv håndtering af CSRD
At få styr på CSRD-rapportering kan have flere positive afledte effekter for en virksomhed, både internt og eksternt. Her er nogle af de vigtigste fordele:
1. Øget gennemsigtighed og troværdighed: Ved at rapportere om bæredygtighedsindsatser åbent og gennemskueligt kan virksomheder opbygge større tillid blandt investorer, kunder og andre interessenter. Dette kan forbedre virksomhedens omdømme og styrke dens brandværdi.
2. Forbedret investeringsattraktivitet: Investorer og finansielle institutioner lægger i stigende grad vægt på bæredygtighed som en del af deres investeringsbeslutninger. Virksomheder, der effektivt rapporterer om deres bæredygtighedspræstationer, kan tiltrække flere investeringer og muligvis opnå bedre finansieringsbetingelser.
3. Identifikation og styring af risici: CSRD-rapportering kræver, at virksomhederne evaluerer og rapporterer om miljømæssige, sociale og governance-relaterede risici. Dette kan hjælpe ledelsen med at identificere og adressere potentielle risici tidligere, hvilket kan føre til mere robust risikostyring.
4. Driftsmæssige forbedringer: Processen med at indsamle og analysere data til CSRD-rapportering kan afsløre områder, hvor der er potentiale for effektiviseringer, omkostningsbesparelser eller forbedringer i miljømæssige og sociale praksisser.
5. Bedre stakeholderrelationer: Ved at kommunikere åbent om bæredygtighedsindsatser kan virksomheder forbedre relationerne til deres stakeholders, herunder medarbejdere, samarbejdspartnere og lokalsamfund. Dette kan føre til øget engagement og loyalitet.
6. Fremme af innovation: Når virksomheder arbejder på at forbedre deres bæredygtighedsprofil og opfylde CSRD-krav, kan dette drive innovation inden for produkter, tjenester og forretningsmodeller.
7. Tiltrækning og fastholdelse af talenter: Virksomheder, der demonstrerer et klart engagement i bæredygtighed, kan være mere attraktive for nye talenter, især fra yngre generationer, der vægter bæredygtighed højt.
Samlet set kan en effektiv håndtering af CSRD-rapportering give virksomhederne en strategisk fordel og styrke deres langsigtede bæredygtighed og succes.
På CSRD-kurset gennemgår vi (blandt andet):
Kursets underviser tager hånd om din læring!
For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.
Skal vi skræddersy et CSRD-kursus til jer?
Kontakt Anja hos Kursusplanen. Hun tager sig af at designe skræddersyede kurser og forløb til vores mange kunder, så deres ledere og medarbejdere kan blive endnu skarpere. Tag endelig fat i hende, hvis du har en forespørgsel. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info. anja@kursusplanen.dk Direkte: 70232650
Mie har bred erfaring med bæredygtighed og ESG fra rådgivning af virksomheder i forskellige størrelser (fra store børsnoterede virksomheder til små virksomheder umodne på ESG-området) og brancher. Som konsulent rådgiver hun virksomheder om ESG-rapportering med alt, hvad det indebærer af lovgivning, væsentlighedsanalyser, strategier, dataindsamling, klimaregnskaber osv.
Hun har fokus på værdiskabende ESG-rapportering og forbedring af datakvalitet, og stræber efter at ethvert arbejde med bæredygtighed og ESG altid i sidste ende bør kunne ses på den finansielle bundlinje.
Mie har en baggrund som konsulent i EY Climate Change and Sustainability Services, hvor hun blandt andet har erfaring med assurance af ESG data, udarbejdelse af ESG rapporter og tolkning af rapporteringskrav på området. Hun har oprindeligt en cand. Merc. i innovation og forretningsudvikling fra Copenhagen Business School.
Forbehold for ændringer efter publisering