RING 70 23 26 50 eller send en mail og få uforpligtende informationer om, hvor kurset udbydes, datoer, priser og en status på, om kurset har deltagere nok til at det bliver gennemført.
Udbydes kurset ikke i oversigten til højre, så kontakt os endelig for ny dato.
Cybertruslerne er vokset markant og kan ramme jer når som helst. Denne intensive uddannelse giver dig den nødvendige praktiske og strategiske viden (og konkrete værktøjer) til at forstå, forebygge og neutralisere avancerede cyberangreb, så du kan bidrage til at beskytte din organisation mod katastrofen.
De 8 bedste argumenter for at tage denne uddannelse i cybersecurity
1. Du får en komplet praktisk og teoretisk indføring i cybersecurity
2. Du får 6 levende undervisningsdage + 2 specialiseringsmoduler
3. Du bliver undervist af førende cybersecurity-eksperter og af cybersecurity-chefer
4. Du bliver klædt på til at overholde lovgivningen
5. Du får hands-on læring med masser af cases fra danske og internationale arbejdspladser
6. Du giver din arbejdsplads et forspring over for fremtidens cybertrusler
7. Du får en AI-læringsmakker (GPT), som understøtter din læring gennem uddannelsen
8. Du får efter uddannelsen 6 måneders adgang til 300 e-kurser om cybersecurity, så du kan specialisere dig ubegrænset.
Hvem bør deltage på uddannelsen?
Der er ingen formelle optagelseskrav på Mini MBA i Cybersecurity, og målgruppen er helt bred. Den er både for fagfolk, ledere og medarbejdere. Fælles er, at alle ønsker en strategisk og praktisk forståelse af cybersikkerhed og cybertrusler – og for hvad det betyder for deres arbejdsplads.
Under uddannelsen vælger du to specialiseringsmoduler, der passer til din specifikke baggrund, dine kompetencer og din arbejdssituation. Det giver dig mulighed for at ‘nørde’ i den retning, du ønsker. Er du leder, kan du fx specialisere dig inden for den menneskelige faktor i cybersecurity. Og er du fx it-specialist, kan du vælge specialiseringsmoduler inden for mere hardcore it.
Cybertruslen i DK er steget markant
I 2023 oplevede danske virksomheder en stigning på 49 % i antallet af cyberangreb sammenlignet med 2022, hvilket er den største stigning blandt de 41 analyserede lande. Globalt set steg antallet af ugentlige cyberangreb mod virksomhedsnetværk med 30 % i andet kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode året før. Disse tal understreger den voksende trussel fra cyberangreb og behovet for større viden og flere kompetencer inden for cybersikkerhed.
Vi vil mangle 20.000 cybersikkerhedseksperter inden 2030
Ifølge en 2024-rapport fra Deloitte (kilde) forventes det, at Danmark vil mangle op mod 20.000 cybersikkerhedseksperter inden 2030, hvilket understreger den stigende efterspørgsel på kompetencer inden for området. Desuden viser en Eurobarometer-undersøgelse, at manglen på cybersikkerhedsfærdigheder er stigende i hele EU, hvilket yderligere fremhæver behovet for øget fokus på cybersikkerhed. Denne udvikling afspejler en global tendens, hvor cyberangreb bliver mere hyppige og komplekse, hvilket kræver øget opmærksomhed og investering i cybersikkerhed.
Cyberangrebene er blevet langt mere komplekse
De cyberangreb, vi oplever i Danmark og resten af verden, bliver både mere komplekse og sofistikerede. Cyberangrebene involverer nu tit avancerede teknikker som multi-trins infiltrationer og ransomware-as-a-service. Cyberkriminelle anvender mere målrettede og tilpassede angrebsmetoder, der udnytter sårbarheder i forsyningskæder og udnytter menneskelige svagheder gennem social engineering. Desuden ser man en stigning i Advanced Persistent Threats (APT’er), hvor hackere etablerer langvarige og skjulte forbindelser i netværk for at stjæle data over tid. Det øger ikke kun kompleksiteten, men også risikoen, da sådanne angreb ofte er svære at opdage og håndtere.
Denne stigende kompleksitet stiller højere krav til cybersikkerhedsforanstaltninger, hvilket gør uddannelse og opkvalificering i cybersikkerhed vigtigere end nogensinde.
AI og cyberangreb udgør et nyt uhyggeligt makkerskab
AI ændrer cybertrusselslandskabet markant ved at gøre angreb mere avancerede og målrettede. Cyberkriminelle bruger AI til at automatisere og tilpasse angreb, hvilket gør dem både større og sværere at opdage. Phishing og social engineering bliver mere sofistikerede, da AI kan analysere data og skabe overbevisende, skræddersyede beskeder. Samtidig muliggør AI mere kompleks malware og deepfake-teknologi, som gør social manipulation endnu farligere. På forsvarssiden giver AI dog også nye muligheder for at opdage og forudsige trusler i realtid, hvilket gør det muligt for virksomheder at reagere hurtigere og mere effektivt.
En minimal investering for at undgå katastrofen
En fejl eller manglende forberedelse kan føre til ødelæggende økonomiske tab, omdømmeskader og mistede data, som kan tage år at genoprette – hvis det overhovedet er muligt. Med en minimal investering i denne uddannelse i cybersecurity får du og din organisation værktøjerne til at identificere, forstå og effektivt bekæmpe aktuelle og fremtidige cybertrusler. Ved at klæde dig på til at handle proaktivt, bliver du bedre til at beskytte din virksomheds værdier og styrer uden om de katastrofer, der rammer dem, som ikke er forberedt.
Lær at tænke som en hacker!
For at beskytte din organisation effektivt mod cyberangreb skal du lære at tænke som en hacker. I denne Mini MBA i Cybersecurity får du indsigt i hackerens tankegang og metoder – fra at identificere sårbare punkter til at forstå, hvordan angreb planlægges og udføres. Ved at sætte dig i hackerens sted kan du afdække svagheder i din sikkerhedsstrategi og tage de nødvendige forholdsregler, før de udnyttes. Denne viden giver dig en uvurderlig fordel, da du proaktivt kan forhindre angreb, som ellers kunne føre til omfattende skader. Med et mindset som en hacker styrker du din organisation indefra og står bedre rustet til at beskytte dens værdier og digitale aktiver
Førsteklasses forplejning under hele uddannelsen
Du kan enten tilmelde dig cybersecurity-uddannelsen i Aarhus eller i København. Uddannelsen består af 6 undervisningsdage (kl. 9-16) med cirka 21 dages mellemrum (og to specialiseringsmoduler, du tager online). I Aarhus afholdes uddannelsen på Radisson Blu Scandinavia Hotel, og i København på Hotel Marriott.
Undervisning, studiegrupper, pensum og eksamen
Mini MBA i Cybersikkerhed er bygget op over 6 moduler (6 undervisningsdage) og to specialiseringsmoduler (e-learning). Udover undervisningen mødes du med en studiegruppe tre gange, hvor I arbejder videre med, hvordan I kan integrere dét, I har lært i undervisningen, med jeres egen praksis. Der er desuden cirka 300 siders pensum, du skal læse gennem uddannelsen. Cybersecurity-uddannelsen afsluttes med en 6-siders skriftlig eksamen. Hvis du ønsker det, kan du fravælge eksamen og få et diplom på, at du har deltaget på Mini MBA i Cybersecurity. Det kræver dog, at du har deltaget i minimum 5 ud af 6 moduler og taget de to specialiseringsmoduler. Tager du eksamen og består, får du i stedet et underskrevet eksamensbevis.
Modul 1:
Cybersecurity: Principper, trends, trusler og teknologier
Dette modul giver dig en omfattende indføring i cybersikkerhedens grundlæggende principper, og hvordan de anvendes i praksis. Vi udforsker de vigtigste trends, der former nutidens cybertrusselslandskab, og kigger nærmere på de teknologier, der gør det muligt at opretholde et stærkt forsvar mod cyberangreb. Du lærer om de forskellige typer cybertrusler – fra phishing og malware til mere avancerede angreb som ransomware og APT’er (Advanced Persistent Threats). Med denne viden får du et solidt fundament til at forstå og imødegå trusler, som kan ramme din organisation.
Underviser: Peter Kruse, Chief Information Security Officer hos Clever.
Modul 2:
Risikostyring og sårbarhedsvurdering
I dette modul dykker vi ned i risikostyringens rolle i cybersikkerhed, hvor du lærer at identificere, evaluere og prioritere sikkerhedsrisici, som kan true organisationens data og systemer. Modulet dækker metoder og værktøjer til at udføre sårbarhedsanalyser og trusselsvurderinger, hvilket gør det muligt at arbejde strategisk med at reducere sårbarheder. Vi ser på værktøjer som Security Information and Event Management (SIEM), penetrationstests og analyse af leverandørers sikkerhed for at sikre, at du kan opbygge et forsvar baseret på en dybdegående forståelse af trusselsbilledet. Målet er at give dig en systematisk tilgang til at minimere risici og styrke den samlede cybersikkerhed.
Underviser: Cybersecurity-ekspert Thomas Mølgaard.
Modul 3:
De mest kritiske cybersecurity-trusler, og hvordan I undgår dem
Dette modul fokuserer på de mest udbredte og farlige cybertrusler, som moderne danske organisationer står over for. Du får en detaljeret gennemgang af trusler som ransomware, social engineering, phishing og insider threats samt deres potentielle konsekvenser. Vi går i dybden med, hvordan disse trusler typisk udføres, hvilke sårbarheder de udnytter, og hvordan man kan forebygge dem gennem bedste praksis og proaktive foranstaltninger. Modulet indeholder praktiske øvelser og cases, hvor du får mulighed for at identificere risici og anvende konkrete metoder til at sikre, at organisationens data og systemer er bedst muligt beskyttede mod både nuværende og fremtidige trusler.
Underviser: Jesper Gerved, Cyber Security Management Consultant hos Implement.
Modul 4:
Cybersecurity compliance: Love, standarder, kontrakter og forsikringer
I dette modul dykker vi ned i, hvordan I kan integrere compliance som en del af jeres sikkerhedsstrategi, samt hvordan manglende overholdelse af lovgivning, standarder, kontrakter samt forsikringskrav kan have alvorlige konsekvenser for både økonomi og omdømme. Du vil få både en teoretisk og praktisk forståelse af, hvordan I navigerer i et komplekst emne, der typisk trækker tråde på tværs af organisationen, samt konkrete ”do’s” and ”dont’s”, hvad enten du arbejder med overholdelse af lovgivning såsom GDPR eller NIS 2, standarder, eller overholdelse af cybersikkerheds krav i kontrakter eller som del af organisationens forsikringspolice.
Underviser: Anne Duedahl, Lead OT Security Manager hos Siemens Gamesa.
Modul 5:
Identity & access management (IAM)
Sikring af adgang og identitetsstyring er afgørende for at forhindre uautoriseret adgang til organisationens systemer og data. Dette modul giver dig en dyb forståelse af Identity and Access Management (IAM) og de metoder, der bruges til at sikre, at kun autoriserede brugere kan få adgang til følsomme oplysninger. Vi gennemgår principper som mindst privilegium og nul-tillid samt teknologier som multifaktorautentifikation (MFA) og single sign-on (SSO). Modulet indeholder også hands-on øvelser, hvor du arbejder med implementering og administration af IAM-løsninger og får praktisk indsigt i, hvordan IAM beskytter mod interne og eksterne trusler. Med denne viden kan du hjælpe din organisation med at opretholde kontrol over adgangen til kritiske ressourcer og skabe et sikrere it-miljø.
Underviser: Tommy Petersen, Director of IAM Transformations hos KPMG Danmark.
Modul 6:
Krisehåndtering, incident response, cybersecurity-arkitektur og sikkerhedsstrategi
Det sidste modul samler de centrale elementer af cybersikkerhed i en samlet strategi, der beskytter organisationen mod fremtidige angreb. Vi fokuserer på opbygningen af en solid cybersecurity-arkitektur og gennemgår de nødvendige processer for effektiv incident response og krisehåndtering. Du lærer, hvordan du kan skabe en incident response-plan, der gør det muligt at reagere hurtigt og begrænse skader i tilfælde af et angreb. Desuden dækker vi metoder til udvikling af en helhedsorienteret sikkerhedsstrategi, som forankrer alle dele af cybersikkerheden i organisationen. Dette modul giver dig værktøjer og strategier til at skabe et stærkt forsvar, og du afslutter med en praktisk opgave, hvor du anvender alt det, du har lært, i en realistisk case.
Underviser: John Cheng, Senior OT Security Specialist hos Eurowind Energy.
To specialiseringsmoduler:
Vælg mellem 300 muligheder
Under uddannelsen tager du to elearning-moduler, der giver dig mulighed for at specialisere dig og tone dine cybersecurity-kompetencer. Der er 193 emner at vælge mellem, og hvert af dem tager typisk mellem 10 og 20 timer at gennemføre. Efter uddannelsens afslutning giver div dig 6 måneders adgang til de resterende 191 moduler, så du kan specialisere dig yderligere.
Mulighed for betaling via Bruttolønsordning
Hvis du selv skal betale for cybersecurity-uddannelsen og er ansat et sted, kan du muligvis benytte Bruttolønsordningen. Den reducerer din samlede udgift (og koster ikke din arbejdsgiver noget). Ring til os på tlf. 70 23 26 50 eller skriv til info@kursusplanen.dk for at høre mere om ordningen.
Prisen er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. pensum, udsøgt forplejning under uddannelsens 6 undervisningsdage samt 12 måneders adgang til 300 specialiseringskurser inden for cybersikkerhed. Ingen skjulte ekstraudgifter.
Varighed: 6 måneder med blandt andet 6 undervisningsdage
Forbehold for ændringer efter publisering