RING 70 23 26 50 eller send en mail og få uforpligtende informationer om, hvor kurset udbydes, datoer, priser og en status på, om kurset har deltagere nok til at det bliver gennemført.
Udbydes kurset ikke i oversigten til højre, så kontakt os endelig for ny dato.
Med dette kursus får du en grundig indføring i ansættelsesrettens væsentligste regler og problemstillinger. Formålet er at gøre deltagerne i stand til at håndtere dagligdagens praktiske ansættelsesretlige problemstillinger.
Dette ansættelsesretlige grundkursus har til formål at give en introduktion til og gennemgang af de mest grundlæggende regler og principper i ansættelsesretten, som er styrende for forholdet mellem arbejdsgiver og medarbejder. Kurset er delt op i to moduler.
Modul I indeholder en gennemgang af følgende forhold:
Introduktion til ansættelsesrettens regler
Aktører inden for ansættelsesretten
Hvilke forhold man som arbejdsgiver skal være opmærksom på i forbindelse med ansættelse af en medarbejder
Hvilke krav der stilles til ansættelseskontrakten
Hvilke rettigheder og pligter medarbejderen og arbejdsgiveren har under ansættelsesforholdet
Hvordan medarbejderens arbejdstid, løn, mv. fastsættes
Hvilke regler der gælder ift. medarbejderens ferie
Hvordan medarbejderens sygdom håndteres, samt hvilke regler der gælder i den forbindelse
Hvilke rettigheder og pligter medarbejderen har ift. barsel
Sociale medier i ansættelsesretten
Medarbejderrepræsentation
Målgruppe
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Lektioner
1. Introduktion til ansættelsesrettens regler og aktører inden for ansættelsesretten
Lektion 1 indeholder en introduktion til de ansættelsesretlige retskilder, herunder de ansættelsesretlige love og kollektive overenskomster. Lektionen gennemgår desuden de mest centrale aktører inden for ansættelsesretten.
32 minutter
2. Hvilke forhold skal man være opmærksom på i forbindelse med ansættelse af en medarbejder?
Lektionen gennemgår de forhold, som arbejdsgiveren skal være opmærksom ved ansættelse af medarbejder; særligt i forbindelse med annoncering og ansættelsessamtalen.
19 minutter
3. Ansættelseskontrakten samt rettigheder og pligter under ansættelsesforholdet
Denne lektion behandler ansættelseskontakten, og i den forbindelse behandles særligt ansættelsesbevisloven. Lektionen introducerer desuden den arbejdsretlige regel om arbejdsgiverens ledelsesret, herunder dens udstrækning og sanktionering ved overskridelse.
ca. en time
4. Medarbejderens arbejdstid herunder løn, ferie, sygdom og barsel
Lektionen introducerer reglerne om arbejdstid og løn. Herudover gennemgås reglerne om ferie, hvordan medarbejderes sygdom skal håndteres, samt hvilke regler, der gælder i den forbindelse. Afslutningsvis gennemgås det, hvilke rettigheder og pligter en medarbejder har i forbindelse med barsel. Lektionen indeholder også en introduktion til de nye orlovsregler.
ca. en time
5. Sociale medier i ansættelsesretten
Lektionen gennemgår sociale medier i ansættelsesretten. Lektionen behandler bl.a. loyalitetspligtens og decorumkravets betydning i denne forbindelse.
28 minutter
6. Medarbejderrepræsentation
Denne lektion omhandler medarbejderrepræsentation. Lektionen gennemgår reglerne, der gælder for samarbejdsudvalg, informations- og høringsudvalg, medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, arbejdsmiljøudvalg og tillidsrepræsentanter. I den forbindelse gennemgås også særlige regler om opsigelsesbeskyttelse.
27 minutter